4 manieren waarmee Booka van jouw Salesteam supersterren maakt

Maak supersterren van jouw salesteam

Er zijn verschillende onderzoeken geweest die aantonen dat mensen gemiddeld meer dan 5x een mail over en weer sturen om uiteindelijk een geschikt moment te vinden om elkaar te kunnen spreken. En bedenk dan eens dat er sales en customer success teams zijn van 50 medewerkers of meer. Daar valt toch een hoop te winnen lijkt ons! Ook bij kleinere teams natuurlijk.

Met Booka zijn we specifiek gefocust om er voor te zorgen dat Sales en Customer Succes teams sneller kunnen werken, meer kunnen doen en dus echte ‘supersterren’ worden. Hieronder 4 manieren waarop we dit doen.

Verminderen van no-shows en annuleringen

Booka heeft automatische workflows waardoor je op elk belangrijk moment voor (en na) de meeting een mail kan sturen. Zonder enige moeite. Denk bijvoorbeeld aan een herinneringsmail die automatisch verstuurd wordt 30 minuten voor de meeting begint. Je kunt zelf aangeven wat je precies wilt mailen en wanneer. Handig: er staan al flows voor je klaar zodat je direct van start kunt! Op deze manier zorg je dat jouw afspraak niet vergeten wordt en verminder je no-shows.

Verder kan je automatisch een follow up mail sturen, bijvoorbeeld een dag na de meeting. Hierin kun je vragen of alles duidelijk was, een mooi stukje customer service maar ook een goede manier om weer even onder de aandacht te komen bij je lead of klant.

Daarnaast kun je in de workflow ook regels opnemen voor annuleringen. De lead of klant ontvangt dan automatisch een mail om een nieuwe afspraak in te plannen en de afspraak wordt uit je agenda verwijderd zodat je tijd hebt voor andere afspraken.

Als iemand toch niet is komen opdagen kan je in Booka aangeven dat dit een No-Show was. Hier kan je later weer rapporten van maken om uiteindelijk te kunnen sturen op een vermindering van deze No-Shows.

Verminderen van handmatig data invoeren

Booka heeft uitgebreide koppelingen met CRM tools, zoals bijvoorbeeld Hubspot. Wanneer een lead een meeting inschiet zal deze automatisch als contact worden aangemaakt met daarbij alle data die de lead heeft ingevuld in je boekingsformulier. Deze kunnen automatisch worden gekoppeld aan je velden in je CRM. Als de lead al bestaat zal hij het contact bijwerken met deze informatie.

Verder kan je er ook voor kiezen om automatisch een deal te plaatsen op een pipeline. De naam van de deal kan je zelf samenstellen en ook op welke dealstage deze terecht moet komen. Zo hoeven je sales mensen niet meer handmatig de pipeline bij te houden! Ook als de deal al bestaat zal hij deze herkennen en verplaatsen naar de juiste dealstage.

Versnellen van je sales pipeline

Je kunt in Booka gebruikmaken van teampagina’s waaraan je de agenda’s van verschillende sales medewerkers kan koppelen. Zo heeft de lead niet alleen veel meer opties om een afspraak te plannen, maar kan de afspraak ook veel sneller plaatsvinden. De lead kan immers met de eerst beschikbare sales medewerker al een afspraak inplannen. Zo krijg je sneller meer leads in je pipeline en verkort je de salescycle.

Team scheduling

Niet is vervelender om met meerdere mensen binnen je organisatie een geschikte tijd te vinden voor een bepaalde meeting. Stel je bijvoorbeeld voor dat een sales rep een technische collega wilt inschakelen in een meeting, ter ondersteuning bij technische vragen. Booka zal dan alleen de datum en tijdstippen laten zien waarop beide personen beschikbaar zijn.

Ben jij ook klaar om van je Sales en Customer Success team echte supersterren te maken? Maak dan snel een gratis account aan voor Booka!

 

 

Comments are closed.