5 tips om je salescycle te verkorten met Booka

Salesdeal done with Booka

Hoe korte je salescycle, hoe beter. Althans, dat is in de meeste gevallen zo. Je wilt natuurlijk ook een duurzame relatie opbouwen met de klant en diegene niet het gevoel geven dat je een sale er doorheen wilt drukken. 

Maar in de meeste gevallen is het wel fijn als je de salescycle zo kort mogelijk kan houden. En Booka kan je daarbij helpen. 

1. Maak gebruik van de kwalificatie functie

Door middel van de kwalificatie functie in Booka kan je een lead vooraf kwalificeren, bijvoorbeeld op basis van het aantal medewerkers die de lead opgeeft. Zo kun je de lead direct koppelen aan de juiste sales medewerker of salesteam en komt deze automatisch in de juiste pipeline terecht van jouw CRM systeem. Op die manier bespaar je tijd aan de kant van zowel de lead als jouw salesteam en zorg je voor een betere (klant)ervaring. Zo verhoog je de conversie van lead naar de volgende stap in jouw salesproces en verkort je de salescycle.

2. Zorg dat leads eenvoudig afspraken kunnen inplannen

Door Booka te integreren op je eigen website bied je de bezoeker de mogelijkheid om direct een afspraak in te plannen op een moment die hem of haar schikt. Door de kwalificatie functie komt deze ook direct bij het juiste salesteam terecht waardoor je eenvoudig tijd bespaart en de kans op een succesvol contact drastisch toeneemt. Niets is vervelender dan een lead niet te kunnen bereiken omdat het juiste contact moment ontbreekt.

3. Direct aanmaken van lead na afspraak maken

Geen handmatig werk meer voor het aanmaken van een lead na een contactverzoek, zoals bijvoorbeeld een online demo aanvraag. Met Booka is dit geheel geautomatiseerd waarbij er direct een contact en/of deal aangemaakt wordt in je favoriete CRM pakket. Vul snel gegevens aan bij het eerste vervolg gesprek en verkort je salescycle. 

4. Direct een meeting met de juiste personen

Prospects zullen sneller door je sales funnel bewegen wanneer je direct met de juiste personen spreekt. Maak een boekingspagina aan voor je gehele team aan waardoor de prospect direct met de juiste personen spreekt. Hierdoor heb je minder contactmomenten nodig welke drastisch impact hebben op de totale duur van je salescycle.

5. Elimineer alle terugkerende taken

Niets is vervelender om na een afspraak nog dingen aan te vullen. Daarom kan je met Booka direct een Zoom of Teams link meesturen in de afspraak. Hierdoor voorkom je extra werk en bespaar je wederom kostbare tijd. Hiermee verminder je ook weer de contactmomenten met je leads waardoor zij sneller door je salesfunnel manoeuvreren. 

 
Comments are closed.